Kiirpostifirma DHL alustas saadetiste kättetoimetamist oma võrgu lennukitega, mis muudab paki jõudmise adressaadini senisest kiiremaks.

Alates 26. maist kasutab firma kiirpakkide transportimiseks oma tsharterlendu. DHL-i partneriks on lennufirma AVIES ja saadetiste vedu toimub lennukiga L-410. Otselend toimetab saadetised Helsingisse, kust need jätkavad veel samal õhtul DHL-i oma võrgulendudega teekonda DHL-i muudesse sorteerimiskeskustesse.

Sellega seoses paraneb oluliselt nii Soome kui ka mujale maailma siirduvate saadetiste edasitoimetamise kiirus.

Sissetulev kaup saabub lennukiga Tallinna hommikuti. Sama lennukiga tagasi Helsingisse toimuv hiline väljalend võimaldab kogu tööpäeva jooksul klientidelt vastuvõetud saadetiste jõudmise DHL-i jaotusvõrku veel samal päeval. Tsharterlennu rakendumine tagab klientidele saadetiste varasema kättetoimetamise ja hilisema vastuvõtu ning ka tolliprotseduuride operatiivsema teostamise.

Samuti paraneb DHL-i teeninduskiirus väljaspool pealinna. Tartus, Pärnus, Rakveres ning Narvas võetakse sama päeva tsharterlennule minevaid saadetisi vastu keskpäevani.

DHL Eesti juhataja Janne Tulvik ütles Eesti Päevalehele, et varem sõltus saadetiste liikumise kiirus suurel määral kommertslennufirmade sõiduplaanidest ja lennukitüüpidest.

Esimesest sõltus posti liikumise kiirus ja viimasest see, kui palju pagasit üks või teine lennuk mahutas. "Kui kõik klappis, liikusid kiiresti ka meie pakid, kui aga lennud hilinesid või muudeti lennukite marke ja väljumisaegu, siis hilinesid ka saadetised," ütles Tulvik. See omakorda tekitas pahameelt klientide hulgas.

URMAS ESPENBERG