„See on oluline etapp Pakterminali strateegilises arengu- ja investeerimisprogrammis. Meie eesmärgiks on lähiaastatel tõsta ettevõtte efektiivsust ja konkurentsivõimet, et käia sammu muutustega regiooni naftatransiidis,“ kommenteeris Pakterminali juhatuse esimees Sulev Loo. „Eelolevad aastad nõuavad nii sadamalt kui turuosalistelt ettenägelikkust, et Eesti suudaks oma positsioone regionaalses konkurentsis kindlustada,“ lisas ta.

„Neste ja Pakterminali koostöö läbi aastate on olnud meeldiv ja mõlemapoolselt kasulik. Pakterminali laienemissoov langes kokku Neste eesmärgiga keskenduda oma põhitegevusele — mootorikütuste hulgi- ja jaemüügile. Nii et igati loogiline samm mõlemalt poolt,“ kommenteeris sõlmitud lepingut Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju.

Möödunud aasta sügisel suurenes Pakterminali tarneahela osaks oleva Transnefti läbilaskevõime. Aasta lõpukuudel ning käesoleva aasta esimeses kvartalis läbis Pakterminali naftatooteid enam kui kunagi varem samal perioodil. Oluliselt suurenesid ka laaditavad tankerid. Alates möödunud aasta detsembrist on teiste seas laaditud tankereid saja tuhande tonniste partiidena.

Pakterminali 2003. aasta netokäive oli 588 miljonit krooni ja puhaskasum moodustas 150 miljonit krooni.

Neste on Fortumi kontserni kaubamärk, mille alla on koondatud vedelkütuste jaemüügi tegevus. 2003. aasta sügisel võttis Fortum vastu strateegilise otsuse eraldada naftatöötlus ja -müük iseseisvaks firmaks ning viia see hiljem Helsingi börsile.