Tegemist on viimaste aastate suurima investeeringuga Tallinna Sadama Paldiski Lõunasadamasse. Ehitustööde käigus rajati uude asukohta ka senine turbaterminal, misjärel on nüüd Paldiskis nn puhaste ja mustade kaupade käitlemine eraldatud, teatas ESTEVE Terminal. 

Paldiskis asuva metalli-, ro-ro-, auto-, turba- ja puiduterminali kõrvale puidugraanuli terminali rajanud ESTEVE Terminal AS-i juhatuse liikme Üllar Raadi sõnul võimaldab uus terminal laiendada senist kaubavalikut ja suurendada veomahte. „Eesti tootjate eksport moodustab meie vedudest enam kui poole, tulevikus näeme kaubaartiklite valiku laienemist,“ ütles Raad.

AS-i Tallinna Sadam juhatuse liikme Allan Kiili sõnul tegelevad paljud operaatorfirmad täna täiendavate turgude ja kaupade otsingutega. „Prognooside järgi vedelkütuste mahud enam ei kasva, seega prioriteetne on leida uusi turge, millest kõige suurema potentsiaaliga on just konteinervedude transiidi edendamine,“ märkis Kiil.

„Sadamal on siin käivitav roll infrastruktuuri ning tööstusparkide arendamise näol,“ lausus Kiil.

Paldiski puidugraanuli terminali ehitus algas möödunud aasta aprillis. Projekti käigus rajati kaks uut 2700 m² suurust ladu, kaalumissüsteem ning soetati uus ümberlaadimistehnika.