Brutopalga reaalkasv ehk palgakasv, millest inflatsioon on maha arvatud, oli 10,2 protsenti. See on mõnevõrra aeglasem kui aasta kolmes esimeses kvartalis, teatas rahandusministeerium.

Palga reaalkasv aeglustus kõrge inflatsiooni tõttu, mis ulatus neljandas kvartalis 9 protsendini. Nõudlus tööjõu järele püsis tugev ka majanduskasvu aeglustumise tingimustes. See tähendab, et ka palgatõususurved ei ole oluliselt vähenenud.

Tegevusaladest kasvasid palgad 2007. aasta viimases kvartalis keskmisest oluliselt kiiremini kalanduses, põllumajanduses, ehituses ning mäetööstuses. Kalanduse palkade kasvule (44 protsenti) avaldas mõju tugev nõudlus, kuid osaliselt võib see olla seotud ühekordsete hüvitiste väljamaksmisega seoses tegevuse lõpetamisega.

Tugev palgakasv jätkus ka finantsvahenduses ning veonduses, laonduses ja sidesektoris. Finantsvahenduse palgakasv (26,4 protsenti) on seotud väga heade majandustulemustega, mis annab tööandjatele võimaluse palkasid rohkem tõsta.

Veonduse, laonduse ja sidesektori (24,6 protsenti) palkade kasvule avaldas mõju kvalifitseeritud tööjõu nappus autotranspordil ja laomajanduses ning head majandustulemused telekommunikatsiooni harus.