Uuring näitab ka jätkuvat tendentsi suuremale palgatõusule tippspetsialistide ning kõrgema juhtkonna hulgas võrreldes tööliste ning ametnike palkadega.

Lisaks on vahe Tallinna ja ülejäänud Eesti regioonide palkade vahel veidi suurenenud- Tallinnas on palgad 32% kõrgemad (möödunud aastal veidi alla 30%).

Uuringus osalenud ettevõtetest pooled teevad palgatasemetes muudatusi kord aastas, kusjuures sel aastal on palku muutnud 68% kõigist ettevõtetest. Vaid kümnendik ettevõtetest muutis palku viimati 1998.aastal.

Aasta-aastalt suureneb nende ettevõtete osakaal, kes jälgivad pidevalt turul toimuvaid palgamuudatusi ning teevad ettevõttesiseseid palgaotsuseid võrdlusgrupi muudatuste põhjal. Oluliseks mõjutajaks palgamuudatuste tegemisel on ka ettevõtte majandustulemused.

Palgatasemed nii erinevate ettevõtlus- kui ka omandivormiga ettevõtetes ühtlustuvad. Varem selgelt teistest kõrgemal palgatasemel asunud finantssektor on nüüd kõrgemal vaid keskastme juhtide ning tippjuhtide osas. Väliskapitalil põhinevatele ettevõtetele, mis varem olid palgatasemelt teistest ees 15-20%, on nüüd järgi jõudnud nii segakapitalil kui eesti kapitalil põhinevad ettevõtted ning vahe on keskmiselt 5-7%.