"Selleks, et palkasid oleks võimalik tõsta, analüüsime oma majandustulemusi ning sellest lähtuvalt otsustame, kui palju on ruumi töötasu suurendamiseks. Eelkõige võiks ettevõtte tulud tõusta, kuid telekomisektori kohta seda hetkel öelda ei saa. Palkade tõstmine on meie jaoks seotud pigem töö ümberkorraldamisest tuleneva tootlikkuse tõusuga," räägib Tõnisson.

Elion on juba aastaid oma töötasusid võrrelnud tööturul teiste ettevõtetega. "Oleme seda teinud näiteks Fontese palgauuringus osalemise kaudu. Tänu heale võrdlusbaasile on meil valdkonnapõhine ülevaade turu keskmistest palkadest telekommunikatsiooni ja IT-valdkonnas ning sellest tulenevalt oleme regulaarselt ka töötajate, nt IT valdkonna inimeste töötasu tõstnud," märkis finantsdirektor.

"Vaatame töötajate palkasid üle tegelikult igal aastal ning igal aastal on töötajate palkasid tõstetud, aga kindlasti mitte kõigil ja mitte ühtemoodi - pigem sõltub see konkreetse inimese töö tulemustest, turu palgatasemest tema töövaldkonnas või ametikoha kriitilisusest ettevõtte jaoks," lisab Tõnisson, andes mõista, et palka saavad juurde haruldasemate oskustega töötajad.

Konkurents tööjõuturul on Tõnissoni sõnul väga tihe ning tuleb tõdeda, et IT ja telekomi valdkonnas on pidev väga heade, kvalifitseeritud spetsialistide puudus.

Selleks on väga oluline tööjõuturul toimuvaga kaasas käia, muuhulgas ka palgasurvega, et tagada kompetentne ja motiveeritud töötajaskond. "Samas ei ole palk ainus faktor, mis Elioni arvates peaks inimesi motiveerima oma õpitud erialal töötama - hea töökeskkond, põnevad väljakutsed, arenguvõimalused ja hea sisekliima on samuti olulised," lisab ta.