Ärileht kirjutas täna riigifirma juhtide palkadest ja asjaolust, et suur osa riigile kuuluvatest äriühingutest kas keeldus juhatuse esimehe täpset palka nimetamast või jättis hoopis ajakirjaniku küsimusele vastamata. 

Kui võrrelda riigifirmade juhtide töötasusid varasemate aastatega, siis juhtide palkades suuri muudatusi olnud ei ole. Saadetud andmetest jäi siiski silma palgatõus Tallinna Sadamas, kus juhatuse esimehe Ain Kaljuranna palk tõusis möödunud aasta novembris 8800 euroni ja juhatuse liikmel Allan Kiilil 8000 euroni. See teeb mõlema juhi palgatõusuks ligi 2500 eurot.

"Tallinna Sadama nõukogu võttis viidatud otsuse tegemisel aluseks nii Fontese tippjuhtide palgauuringu kui ka palgataseme transiidisektoris tervikuna. Üle 100 miljoni eurose aastakäibega ettevõtte puhul ei ole makstavad töötasud kindlasti midagi erakordset," ütles Tallinna Sadama nõukogu esimees ja riigikogu rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer.

"Eelmisel aastal toimus konkurss Tallinna Sadama juhatuse liikmete leidmiseks (liikmed jäid samaks-toim.) ja töötasu oli mõistagi osaks uueks perioodiks sõlmitud töölepingutest. Nõukogu tegi juhatuse töötingimusi puudutavad otsused konsensuslikult."