Vichiunai Grupp osaleb käesoleval nädalal Brüsselis Belgias toimuval maailma suurimal kalamessil – European Seafood Exposition (ESE), teatas ettevõte.
AS Paljassaare Kalatööstuse kolm uut toodet – Sushi kook ingveriga, Sushi kook merikapsaga ja Tofu kook – osalevad messi raames korraldatava uute toodete võistluse „Prix d’Elite“ finaalis.

Kokku osaleb Vichiunai Grupp Brüsseli näituse finaalis nelja tootega – lisaks ka Leedus Plunge tehases valmistatava tootega – „Surimi Imperial“.

„Brüsseli võistlusel oleme väljas oma tootearenduse viimaste saavutustega,“sõnas AS Paljassaare Kalatööstus juhatuse esimees Mauno Leppik. „Nende toodete puhul on eri kultuuridest võetud erinevate toitude erinevaid komponente ning saadud täiesti uued tooted“, lisas Leppik.

1. Sushi kook ingveriga, mis koosneb lõhe- ja valgelihalise kala lihast, surimist ja riisist ning on maitsestatud ingveriga.

2. Sushi kook merikapsaga, mis koosneb lõhe- ja valgelihalise kala lihast, surimist ja riisist ning on maitsestatud merikapsaga.

3. Tofu kook, tervislik segu surimist ja sojast. Toodet soovitame kaalu- ja südameprobleemidega inimestele, samuti diabeetikutele ning laktoosi- ja gluteenivaevuste all kannatajatele.

Poelettidele peaksid uued tooted jõudma lähikuudel.

Eksport moodustab AS Paljassaare Kalatööstus toodangust keskmiselt 85%, ettevõtte tooteid müüakse edukalt enam kui 30 riigis – Euroopas, Aasias ja Lähis-Idas.

Eelmisel Brüsseli ESE-messil oli AS Paljassaare Kalatööstus võistluse finaalis oma „Norra kalakookidega“, üle-eelmisel aastal „Esva“ maitsestatud paneeringuga kalafileepulkadega – „Hot & Spicy“, „Pesto“ ja „Provence“.

22.-24. aprillini toimuval European Seafood Exposition (ESE) kalamessil, Brüsselis Belgias eksponeerivad ennast 1600 ettevõtet 87 riigist.
Tegemist on maailma suurima kalamessiga, kus on osalejaid enam kui 100 riigist.

Vichiunai Grupp on rahvusvaheline toiduainetööstuskontsern, kelle 5 tehast asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal.
AS Paljassaare Kalatööstus on Eesti juhtivaid toiduainetööstusettevõtteid, mille põhitoodanguks on paneeritud kala- ja köögiviljatooted, kalapõhised valmistoidud ja pitsad ning pannkoogid.