Film, mille eelarve häkkerid internetti riputasid, on Põhja-Koread pilava action-komöödia „The Interview“. Ühes sellega sai teatavaks ka Sony Pictures Entertainment stuudio bossi Michael Lyntoni krediitkaardi number.

Sony arvutites tuhnides jäi häkkeritele aga näppu ka rahvusvahelise audiitor- ja konsultatsioonifirma Deloitte auditiga tegelevate divisjonide töötajate palganumbrid. Lekkisid näiteks Deloitte Tax LLP, Deloitte Consulting LLP ja Deloitte & Touche andmed.

Deloitte ei ole Sony Pictures’i audiitor – selleks on PricewaterhouseCoopers Aarata. Need kaks firmat on varem küll omavahel koostööd teinud, näiteks hiljuti palkas Sony Pictures Deloitte analüüsima sotsiaalmeedias tehtud postituste mõju DVD-de müügile. Paraku ei ole lekkinud info seotud ametliku koostööga, vaid tuli Sony andmetega kaasa juhuslike asjaolude kokkulangemise tõttu.

Nimelt selgus, et üks Sony personaliosakonnas töötanud inimene oli enne seda olnud Deloitte hingekirjas ja salvestanud seal ka mõned failid. Kui ennast Rahuvalvajateks nimetavad häkkerid (Guardians of Peace - toim. ) selle töötaja arvutis õngitsesid, haakisid ka Deloitte failid ennast Sony omadega kaasa.

Tegemist pole õnneks värske infoga – need failid sisaldavad Deloitte poolt 2005. aastal oma 31 124-le USA kontorite töötajale makstud töötasu. Muuhulgas sisaldavad failid andmeid töötajate soo ja rassilise kuuluvuse kohta, kuid nendel andmetel pole juures töötajate nimesid.

Lekkinud andmetest selgus muuhulgas, et meeste palganumber oli suurem kui naiste oma ning TOP 10 palgasaajate hulgas polnud ühtegi naist. Fusion.net analüüsis lekkinud andmeid uurimaks, kas palga suurust mõjutas ka sugu ja rass ning jõudsid tulemuseni – jah, palga suurus oli sõltuvuses mõlemast näitajast.

Deloitte kõneisik jättis Fusion.net-i kommentaaripalvele esiti vastamata. Mõne aja pärast vastus siiski tuli: „Me oleme kursis andmetega, mis väidetavalt on Deloitte üheksa aasta tagused palgaandmed. Me ei ole infot nende tõepärasuse kohta kinnitanud. Deloittet on pikka aega tunnustatud kui ettevõtet, kes järgib endale võetud kohustust maksta töötasu lähtuvalt võrdõiguslikkuse põhimõtetest.“