Sünnipäeva tähistamiseks pakub Skype kõigile kasutajatele võimalust tasuta proovida Skype WiFi teenust, mis lubab Skype’i krediiti kasutades ühenduda internetti enam kui miljoni WiFi-võrgu vahendusel üle maailma. 29. augustist 1. septembrini on kasutajatel võimalik registreeruda, et saada oma kontole 30 minuti ulatuses Skype WiFi krediiti, teatas ettevõte.

Ülemöödunud aastast alates Microsofti tooteportfelli kuuluva tarkvara vahendusel on kümne aasta jooksul tehtud 1,4 triljoni minuti jagu video- ja tavakõnesid, mis teeb kokku 2,6 miljoni aasta jagu vestlusi.

“Kui algselt oli Skype lihtsalt nutikas viis interneti abil suhtlemiseks, siis tänaseks on ta arenenud teenuseks, mis on paljude jaoks asendamatu nii igapäevaste töösituatsioonide lahendamisel kui ka pereliikmete või sõpradega üle maailma kontakti hoidmisel,” sõnas Skype Eesti juht Andrus Järg.

“Eesti tunneb uhkust, olles Skype’i päritolumaa, ning mul on siiralt hea meel, et suur osa Skype’i innovatiivsetest uuendustest jätkuvalt siin sünnib,” on öelnud president Toomas Hendrik Ilves.

Aastate jooksul on Skype’i tarkvara täienenud lisavõimalustega, lubades lisaks video- ja tavakõnedele muuhulgas saata SMSe, pidada grupivideokõnesid, jagada faile, jälgida Facebooki uudistevoogu ja ühenduda avalike WiFi-punktidega.

Skype Eestis on täna üle 400 töötaja. Skype on üks Eesti suurimaid tarkvaraettevõtteid ja riigi suurim IT-teenuste eksportija. Alates 2011. aastast kuulub Skype Microsofti korporatsiooni, omades olulist rolli ettevõtte tooteportfellis.