Kuulutusel võiks seista, et müüa ajalooline USA residents 18 hektari maaga. Haruldane võimalus omandada 16 magamistoaga häärber Washingtoni vanalinnas.

Los Angeleses asuva kinnisvarafirma Gray Real Estate Advisorsi töötaja Ann Gray hindas, et Valge Maja hinnaks võiks olla 90 miljonit dollarit, kuid kui ostjate vahel läheks võistluseks võib hind kerkida ka kuni 250 miljoni dollarini.

Sellise hinnanguni jõudis ta kolmel meetodil – kui palju maksaks samaväärse hoone ehitus, kui suurt tulu võiks Valge Maja teenida ning palju maksavad võrreldavad kinnisvaraobjektid.

Seejärel arvestas ta eri meetoditel saadud tulemustest keskmise ja selleks oli 90 miljonit dollarit.

Valge Maja ehitati 1792 aastal ja see läks maksma 232 000 dollarit. Tänastes dollarites maksaks ehitus 100 miljonit dollarit. Sarnaseks objektiks valis ta Smithsoniani afroameerika ajaloo ja kultuurimuuseumi, mis asub samas piirkonnas, on sarnase suuruse ja ehituskvaliteediga. Smithsoniani ehitise uuesti ehitamine maksaks 79 miljonit dollarit.
Kuid Valgel Majal on võrreldamatu presidentide ajalugu, mistõttu selle eest tuleks maksta kõrgemat hinda. Sellest saaks vägeva majutusasutuse, sestap hinnati Valge Maja tulupotentsiaali.

Parimaks võrdlusbaasiks on Washingtoni DC Jeffersonis asuv luksushotell. Seal ööbimine maksab 1200 dollarit öö ja hotelli täituvus on 85%. Seega saaks 16 magamistoaga Valge Majaga teenida aastas öömaja pakkudes umbes 5 miljonit dollarit aastas. Kasutades hinnangulist tulu väärtust, jõudis Gray 86 miljoni dollarilise hinnalipikuni.

Lõpuks otsiti sarnast kinnisvaraobjekti, et mis hinnaga võiks Valget Maja müüa. Pindalalt on lähedane Donald Trumpi Florida osariigis Palm Beachis asuv Mar-a-Lago Club. 17 aakri suurust Mar-a-Lagot peetakse lõunapoolseks Valgeks Majaks, kuna seda külastavad sageli presidendid. Trump ostis selle 1985. aastal 10 miljoni dollari eest. Tänasel päeval on see väärt ligi 100 miljonit dollarit.

Sedasi tuligi keskmiseks hinnaks 90 miljonit dollarit. Kuid sinna ei ole arvestatud seda, mis asub Valges Majas. Seal on kaks 5 miljoni dollarilist Thomas Morani maali, vähemalt 5 miljoni dollariline James Abbott McNeill Whistler ja veel mitmed kuulsad kunstitoesed, mistõttu maalide väärtus on umbes 115 miljoni dollarit, ütles kunstinõustamisfirma International Art Advisorsi president Barden Prisant, kes hindas ära Valges Majas asuvad 750 kunstiteost. Kui veel lisada kellad, mööbel ja vaasid, jõuaks Valge Maja sisustuse väärtus 160 miljoni dollarini.

Seega kogu krempel maksaks veerand miljardit dollarit.