Sama küsitluse raames uuriti ka ettevõtjate hinnangut domeeni registreerimise hinna suhtes ja valmisolekut sõlmida digitaalselt allkirjastatud lepinguid, mida registreerijatelt nõuab registri uus haldaja Eesti Interneti Sihtasutus, teatas Zone.ee.

Vaid 37% küsitletutest tunnistas, et on valmis maksma EE-lõpulise domeeni eest üle 350 krooni ulatuvat teenustasu, mille tingib Eesti Interneti Sihtasutuse poolt kehtestatud registritasu - 342 krooni domeeni kohta.

Positiivselt üllatas küsitlejaid Eesti ettevõtete valmidus sõlmida digitaalseid lepinguid, kui 74% ettevõtetest on kas digitaalseid lepinguid juba sõlminud või valmis seda tegema. Seoses 5. juulist tekkiva kohustusega kõik domeenidega seotud taotlused allkirjastada, on selline suutlikkus ettevõtete jaoks ülimalt oluline.

“Suhteliselt madalat teadlikkust saabuva tippdomeeni reformi osas on võimalik ilmselt põhjendada asjaoluga, et reformi algust on juba kaks korda edasi lükatud, mistõttu teenusepakkujad on ettevaatlikud oma klientide teavitamisel ja oodatakse hetke, mil reformi toimumine on täiesti kindel,” arvas üheks peamiseks põhjuseks Zone Media tegevjuht Martti Varik.