Kindlustusseltside standardlepingud näevad ette, et hüvitatakse tormikahju ja vihmavete rikutu, kuid hoonesse tunginud suurvee kahjustusi tavapoliis ei korva, kirjutab Postimees.

Finantsinspektsiooni juhatuse liikme Kaido Tropi sõnul eeldavad seltsid tavaliselt eraldi üleujutusevastase kindlustuse ostmist.

Sama probleemiga olid paljud kimpus ka tänavu suvel, kui ränkade vihmade põhjustatud suurvesi uputas mitmel pool majakeldreid. Ka siis jäid paljud loodetud abita, sest kindlustusfirmad keeldusid kahju hüvitamast.

If Eesti Kindlustuse turundusjuhi Aili Kukumäe sõnul vaatavad poliisiostjad sarnaselt muude teenustega eelkõige hinda ega rutta lisaks tüüptingimustele lisakaitset hankima.

“Üleujutuse vastu on ennast kindlustanud vähesed, sest see on omajagu kallis,” lausus Kukumägi.

Seni on suurem osa kindlustusfirmadesse pöördunud inimestest hädas just liigse veega keldris ja maja esimesel korrusel, mis on rikkunud seinu ja põrandaid. Suur osa neist ei ole aga oma vara üldse kindlustanud ning nii jääb loota vaid iseendale. Tormi käes kõige enam kannatada saanud linnad on rahalise abi andmist vähetõenäoliseks pidanud.