Yandex taksoga kaasas käiv legend ebasõbraliku riigi võimalikust luuretööst pani Geeniuse uurima, kas meie riigisaladused on ikka kaitstud või jagavad paljud ametnikud neid enda teadmata takso-rakenduse kaudu huvilistele.

Otseselt keelatud pole Yandex üheski ministeeriumis. Kuid maaeluministeerium, siseministeerium, rahandusministeerium ja kultuuriministeerium soovitavad Yandexit töötelefonis vältida.

“Oleme soovitanud vältida EL-i suhtes ebasõbralike või ebausaldusväärsete riikide päritoluga tarkvaratoodete kasutamist, mille hulka kuulub ilmselt ka Yandex Takso,” ütles maaeluministeeriumi infoturbejuht Aivar Ilves.

Ärileht kirjutas juuli lõpus, et Leedu riiklik küberkaitsekeskus ja kaitseministeerium avaldasid hoiatuse Yandex.Taxi kohta, kuna rakendusel on ligipääs delikaatsetele isikuandmetele, mida võidakse kasutada ja hoiustada ebaseaduslikult.

Küberkaitsekeskuse sõnul viiakse Yandex.Taxi rakenduse osas läbi põhjalik analüüs ning rakendust ei soovitata alla laadida kuni tulemused pole selgunud. “On eriti oluline, et rakendust ei kasutaks Leedu riigiteenistujad ning riigikaitseasutustes töötavad isikud,” rõhutati teates.