Minister Palo tunnustas Pärnu linna ja maavalitsust tööstusalade arendamisel. "Pärnu on viimastel aastatel keskendunud lisaks turismi arendamisele tootjate ja tööstuse maakonda meelitamisele ning teinud seda ka edukalt," tunnustas Palo.

Kohtumistel kohalike ettevõtjatega leidsid osapooled, et piirkondliku ettevõtluse arendamisel peavad panustama nii riik kui omavalitsused.

"Kohalikul omavalitsusel on võtmeroll töökohtade meelitamisel piirkonda - seda saab teha andes soodustusi näiteks ettevõtlusmaa kasutamiseks, arendades infrastruktuuri ja vähendades bürokraatiat. Omavalitsuste võimalustel ei ole piire,” märkis Palo. Samas tunnistas ta, et selleks, et väljapoole Harjumaad töökohti juurde tekiks, peab oma õla alla panema ka riik toetades omavalitsusi nii infrastruktuuri loomisel kui ka tehnovõrkudega liitumise küsimuste lahendamisel.

Palo viitas, et näiteks tööstusalade arendamisel on olnud palju abi EASi piirkondade konkurentsivõime meetmest, aga ka alustava ettevõtte toetusest. Uus meede on EASis välja töötamisel ka tootmise tõhustamiseks ja seadmete soetamiseks.

Kolmapäeval külastas ettevõtlusminister Urve Palo Pärnu Log Homesi ning kohtus Pärnumaa ettevõtlus- ja arendamise keskuse juhataja Teet Kursiga. Lisaks külastas minister Vecta Designi ja Rapala Eestitning kohtus Pärnumaa turismiettevõtjatega. Minister Palo kohtus Pärnumaa visiidi käigus ka Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse ning Pärnumaa ja Viljandimaa maavanematega.