Re:Baltica teatab, et andmebaasis on 15 951 Lätiga seotud märget. Enamik neist on märked Mossack Fonseca välismaa klientide kohta, kellel on olnud kontod välismaalasi teenindanud Läti pankades ja Nordeas. Mõned kasusaajad ja aktsionärid, kes on Lätiga seotud, on Venemaa või SRÜ riikide kodanikud. Enamik kliente on avalikkusele tundmatud, mistõttu pole nende nimede avalikustamisel mõtet, sest offshore-firmade kasutamine iseenesest ei ole kuritegu, vahendab Läti Delfi.

Re:Baltica andmetel sisaldavad Panama dokumendid informatsiooni Mossack Fonseca kümne Läti kliendi, 1380 Läti firma, 21 kasusaaja ja 81 aktsionäri kohta.

Panama dokumentides sisalduvaid andmeid Aivars Lembergsi ja tema tütre kohta on varem mainitud kohtuprotsessi materjalides. Prokuratuur püüab tõestada, et Lembergs kontrollib offshore-firmade kaudu paljusid Ventspilsi ettevõtteid.

Kaks offshore-firmat Panamas kuulusid Ainars Gulbisele. Neist ühe, Farber & Associatesi direktorid on tema isa Arvils ja poeg, tuntud tennisist Ernests Gulbis. Ainars Gulbis eitab, et offshore-firmad on kuidagi seotud tema poja sportliku tegevusega.

Lido asutaja Ķirsons üritas Re:Baltica andmetel mõni aasta tagasi offshore-firmade abil säilitada kontrolli oma raskustesse sattunud ettevõtte üle. 2010. aastal, kui Lidol tekkisid tõsised probleemid, sõlmiti kokkulepe, mille järgi kohustus Lido maksma offshore-firmadele Carcel Holdings (Panama), Joyton International (Briti Neitsisaared) ja Joondaloop Financial Corp (Briti Neitsisaared) ära Ķirsonsi ja kahe tema firma võlad summas 21 miljonit eurot. Varsti pärast seda sai Lido võlausaldajate eest kaitse, Ķirsons ise aga kuulutas end maksevõimetuks. Re:Baltica rõhutab, et selliseid skeeme kasutatakse mõnikord selleks, et fiktiivsete võlgade abil, mille taga varjab end probleemse äri omanik, saaks säilitada kontrolli väärtusliku vara üle ja vältida tegelike võlgade maksmist.

Re:Baltica teatab, et Mossack Fonseca teenuseid kasutas aktiivselt ka lennufirma airBaltic uus investor Montag-Girmes. Veel kolm aastat tagasi tegutses kolm offshore-firmat: ARQ Aviation Limited, ARQ Investment Limited ja ARQ Real Estate Holdings Limited, mille juht oli Saksa ärimees. 2013. aastal hakkas Montag-Girmes huvituma nende firmade sulgemisest. Andmetest selgub, et Montag-Girmes ajas äri Venemaal, sealhulgas kinnisvaraturul.

Veel kasutasid offshore-firmade teenuseid Läti kütusefirma Dinaz endised omanikud. Mõned aastat tagasi registreeriti Panamas firma Licorne Energy Holding, mille asutajad olid Nikolajs Jermolajevs, Viktors Busels ja Genādijs Stankevičs.

Mossack Fonseca osales ka tee-ehitusettevõtte A.C.B. tehingus, mille käigus müüdi tennisehall offshore-firmale Amza Properties. Re:Baltica teatab, et selle tehingu tulemusena müüsid A.C.B. omanikud hoone iseendale.

Kosmeetikafirma Dzintars juhatuse esimees Iļja Gerčikovs omandas 2008. aastal Briti Neitsisaartel firma Adorta Systems. Ise seletas ta, et see oli vajalik koostöö tegemiseks äripartneriga. „Offshore teeb koostööd offshore’iga, teisiti ei saa olla,“ ütles Gerčikovs.