Pühapäeval kogunes Vallettas peaministri residentsi ette mitu tuhat inimest, nõudes, et valitsusjuht Joseph Muscat tagasi astuks. Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkinud dokumendid näitavad, et kaks peaministri lähedast liitlast omasid offshore-firmasid. Kumbki kinnitab, et kõik on seaduslik.

400 000 elanikuga riigi tervishoiu- ja energeetikaminister Konrad Mizzi asutas offshore-ettevõtte Panamal ja usaldusühingu Uus-Meremaal. Ministri selgitusel olid mõlemad mõeldud tema perekonna varade haldamiseks. Mizzi on viimastel aastatel läbi viinud nii Malta meditsiinisüsteemi kui riigi energiafirma Enemalta osalise erastamise.

Peaministri büroo juht Keith Schembri asutas Panamal offshore-firma ja usaldusühingu. Schembri kinnitusel pole ta ühtki seadust rikkunud ning loobus ärist pärast uue valitsuse ametisseasumist 2013. aastal.

Opositsiooniline Rahvuslik Partei nõuab mõlema poliitiku tagasiastumist. Mizzi ütles neljapäeval erakonnakaaslastele Tööparteist, et tema tagasiastumise otsustab peaminister. Peaminister Muscat ütles, et peab otsuse langetamiseks faktide ning avaliku arvamusega tutvuma.