1. su telefon on saasta täis

Siin ei pea me silmas otsest sisu, aga seda, mis sinu telefoni sisse koguneb. Telefoniparandajad teavad, et telefoni sisse võib sattuda kõike alates ehitustolmust kuni igasuguste kehavedelikeni välja.

2. see on räpasem kui raudteejaama peldik

Ja mitte vähe. Mobiiltelefonidel on ühel ruutmillimeetril 18 korda enam baktereid kui keskmisel tualetipotil. Erinevad uuringud on näidanud, et 1/6 mobiiltelefonidelt võib leida, kuidas seda nüüd öelda - jälgi kokkupuutest fekaaliga.

3. tasku ei pruugi olla telefoni sõber

Pannes telefoni taskusse, puutub see kokku tasku küljest pudenevate riidekiududega. Need võivad aga olla telefonile väga ohtlikud. Telefoniparandajate sõnul on kiudude sattumine telefoni laadimisavasse ning kõrvaklappide auku nende rikki mineku peamine põhjus.

„Riidekiud on väga paha nähtus, mis võib takistada laadimist või selle täielikult katkestada. Ja kiud ei liigu paigalt, kui sa auku puhud," ütles üks spetsialist. Ta lisas, et puhumine liigutab kiudu hoopis sügavamale. Kõrvaklapiava saab puhastada ka koduste vahenditega, kuid laadimisava on keerulisem ja seda võiks teha professionaal.

4. kõrvaklapid välja!

Riidekiud riidekiuks, aga väga närusti võib minna neil, kes oma kõrvaklappe kogu aeg telefoni taga hoiavad. Telefon liigub sinuga pidevalt kaasas ning see saab kõvasti raputada. Kõrvaklapid raputavad aga lahti klappide ühendusava muutes selle kasutuskõlbmatuks.

5. Auto topsihoidja on sinu telefoni mõrvar

Auto topsihoidjasse koguneb igasugu kahtlast kraami, toidujäätmeid ning ka vedelamat kraami - jooki või vett. Nüüd asetad sa sinna oma telefoni ja imestad, miks see ühel hetkel otsad annab.

6. kosmeetika summutab heli

Kui teie telefonist kostev heli on nagu summutatud, siis võib süüdistada kosmeetikat.

„Me avastame pidevalt iPhone, mis on kosmeetika tõttu umbe läinud. Erinevalt paljudest teistest ainetest on make-up'il komme külge kleepuda ning see on kõlaritele põrgu," ütles üks telefoniparandaja.

7. müüt - riis ei kuivata mobiiltelefoni

On tekkinud müüt, et kui mobiiltelefon on kukkunud näiteks vetsupotti ja saanud läbimärjaks, siis saab seda kuivatada kuivas riisis. Vesi on ikkagi telefoni sees ning teeb kahju just seal.

8. Painutamine ei ole hea

Spetsialistide sõnul paindub pea iga telefon, mille raam on tehtud alumiinimist. See on nii iPhone 5, 5s, 6 ja 6 plusi puhul. Samas, kui sa oled seda painutanud, siis on seda väga keeruline tagasi painutada. Töötab ta aga sellele vaatamata, kui just ei ole kannatada saanud telefoni muud jupid.

9. sinu telefon ja putukad

On ju teada, et igas hot-dogis on natukene ka putukate osi. Ei olnud teada? Nüüd on. Sama kehtib ka telefonide kohta. Nende sees on nimelt soe olla. Väikesed lestad ronivad sinna kõrvaklappide ühendusava või laadimisava kaudu tuduma. See ei tapa sind ega tee kahju ka su telefonile, aga mõned kohe üldse ei seedi putukaid. Eriti siis, kui need su hot-dogis on.

10. Lemmikloomade märklaud

Kümnendik loomaomanikest on öeldnud, et nende lemmik on nende mobiilset vidinat kahjustanud närimise ja muu sellise teel. Kuuendik aga teatas, et nende lemmik on nende telefoni „ära märgistanud".

11. Igal telefonil on nõrkusi

Samsungi telefonid on tuntud oma laadimisava ja „power" nupu rikete tõttu. iPhoneidel on aga tihti probleeme „home" ja „power" nupuga ning vigase akuga. Mõlemal on täheldatud seda, et praod tekivad eriti tihti laadimisava juurde. „Power" nupu häired on kõige sagedasemad ja neid on väga raske parandada.

12. Ja lõpuks lapsed

Riidekiud, ila, putuka osad, prügi, lemmiklooma uriin - kas annaksite selle telefoni nüüd väikelapse kätte, et ta seda järada saaks? Kui sellest aga ei piisa ja soovite selle siiski mänguasjaks anda, siis arvesta sellega, et lapse tatt on iseenesest samuti kahjulik. Lausa müstiline.

„Mingil põhjusel suudab beebi ila koheselt kahjustada iPhone'i laadimisava. Teaduslikult ei ole kindlaks tehtud, miks see nii on," ütles üks spetsialist.