Virtsu endine muuseumitöötaja, praegu pensionäripõlve pidav Laine Vesker ütles, et käib pangabussis peaaegu iga kord, kui see kohapeale tuleb, kirjutab Lääne Elu.

„Viimati käisin nädal aega tagasi. Siis oli buss katki ja asendusbussis ei saanud teha sularaha sissemakset,” rääkis Vesker. „Suve jooksul olen 3–4 korda käinud. Kui mul pangaparoolide koodikaart ära kadus, sain uue kaardi bussist. Iga kord, kui käinud olen, on olnud bussis järjekord.”

„Kui pangabussi enam ei tule, siis ma ei oskagi öelda, kuhu ma pangaasju ajama lähen. Autoga ma Haapsallu enam sõita ei jaksa. Pahasti on, kui pangabussi enam ei ole, sest inimesel läheb pangaasju ikka tarvis. Pangabuss oli viimane ühendus pangaga,” ütles Vesker.

Pangabussi asendamiseks hakkab Swedbank pakkuma kauplustele, kohvikutele ja bensiinijaamadele sularaha väljamakse terminale, kust saaks sularaha võtta. Swedbanki kinnitusel oleks terminal tasuta nii poeomanikule kui ka raha väljavõtjale. Korraga saab võtta kuni 50 eurot.
Läänemaal pole Swedbankil ühtegi sellist lepingut.

Swedbank täpsustab mõningaid detaile

Swedbank kinnitas samas, et nende kliendid ei jää siiski Virtsus teenindamata ning pangabuss pole viimane võimalus Virtsus oma rahaasju ajada.

"Kahjuks on Lääne Elu loo autor jätnud mainimata loos, et pangabussi asemel hakkab alates 1.jaanuarist kohapeal käima Swedbanki nõustaja, kelle juures saab teha peaaegu kõiki tehinguid, mida seni sai teha pangabussis," ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Swedbanki esindajad kohtuvad Virtsu kohaliku omavalitsuse esindajatega sel nädalal ning arutame täpsemalt, kuidas, kus ning mis aegadel hakkab nõustaja teenust kohapeal pakkuma.

Buss peatub Virtsus praegu neljapäeviti, kaks korda kuus ning korraga tund aega. Meie minimaalne pakkumine kohalikule omavalitsusele saab olema sama aeg – kui kohalik omavalitsus leiab, et see aeg peaks olema pikem või tihedam, siis on pank valmis seda läbi rääkima.

Ka jääb Virtsu alles Swedbanki sularahaautomaat, kus saab peale sularaha väljavõtmise teha ka nt määratud makseid.