Pangad aga keelduvad ütlemast, kui palju korterilaenu võtjaid maksavad praegu „surnud hobuse“ eest elik peavad pangale tasuma laenujääki korteri eest, mida neil enam pole. Samuti ei soovi pangad öelda, kui suur on keskmine pärast sundmüüke tasumisele kuuluv laenujääk, kirjutab
.


„Kui tagatist ei õnnestu laenujäägi summas müüa, jääb kliendile tõepoolest kohustus üles, mille tagasimaksmise tingimused siis iga kord eraldi kokku lepitakse,“ möönis SEB panga äriarendusjuht Triin Messimas ja lisas, et müügiprotsess on lõpuni jõudnud vaid üksikutel juhtudel, kuna kinnisvaraturu olukorras kulub sundmüügis korteri või maja müügiks minimaalselt pool aastat.


Kidakeelseks jäi ka Swedbank. Näib, nagu poleks ka neil andmeid selle kohta, kas ja kui paljud kliendid sundmüügi järel veel laenu tagasi maksma peavad. „Sundmüüke on ette tulnud harva ning üldistust ei ole siin võimalik teha. Seni ei ole meie praktikas olnud palju juhtumeid, kus vara müügist oleks jääk üles jäänud,“ ütles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni juht Koit Semjonov.