„Kuigi olukord on muutlik, paistab praegu Kreeka lahkumine euroalalt tõenäolisem, kui euroalale jäämine,“ ütles JPMorgani analüütik Malcolm Barr. Ta lisas, et nüüd on Grexit (ehk Kreeka lahkumine euroalalt) panga baasstsenaarium.

Barclays Bank kirjutas uudiskirjas kundedele, et tõenäoliselt tähendab „EI“ lahkumist euroalalt.

Aasias kukkus euro dollari vastu enam kui ühe protsendi ja Jaapani jeeni vastu enam kui 2%.

Nüüd muutub kriitiliseks Euroopa Keskpanga roll. Suureks küsimärgiks on see, kas Euroopa Keskpank pikendab Kreeka pankadele antavat likviidsusabi. Samuti oodatakse keskpangalt finantsturge rahustavaid meetmeid.

„Euroopa Keskpangal on võimekus piirata mõjusid,“ kirjutas Citibanki aktsiaturgude juht Antonin Jullier. „Võime näha Euroopa börside 3% langust.“

Euroopas oli pühapäeval pankades tööl tavapärasest rohkem töötajaid, kuna valmistuti esmaspäevasteks suurteks turgude kõikumisteks. Euroopa pangad on valmistunud Kreeka lahkumiseks juba kolm aastat. Ettevalmistuste käigus on vähendatud Kreeka riske.

„Me oleme aastaid valmistunud,“ ütles üks tundmatuks soovida jäänud pankur Kreeka lahkumiseks tehtud ettevalmistuste kohta. „Ei ole suurt midagi enam teha jäänud. Kõik on tehtud.“