Selle sammuga üritavad pangad vältida laenajate ülejooksmist konkurentide juurde, kirjutab Postimees.

Samal ajal, kui kodulaenu intress on langenud keskmiselt rekordilise 2,2 protsendini, maksavad paljud laenajad tunduvat suuremat intressi, sest nad pole selle alandamist taotlenud.

Et kummutada laialt levinud arvamust, et Hansapanga laenutingimused on ühed ebasoodsamad, pakub Eesti pank märtsis laenulepingu sõlmijatele selle aasta lõpuni intressi euribor pluss null protsenti.

“Soovitame klientidel meiega ühendust võtta ja pakkumist küsida,” ütles Hansapanga osakonnajuhataja Agnes Makk. “Intressitingimusi oleme üle vaadanud ka panga enda initsiatiivil, eelmisel aastal alandasime intresse pooltel eluasemelaenu võtjatel.”

Sampo Pank eelistab intressi alandamisel kliente, kes lisaks maksete korrektsusele kasutab ka panga teisi teenuseid, selgitas Sampo osakonnajuhataja Arvi Lipp.

Sampo Pank võib Lipu sõnul kokkuleppel kliendiga sõlmida konkurendi juurest ületulekulepingu ka tasuta.

Ühispank rahuldab kõigi intresside alandamise taotlejate soovid ja on valmis toetama laenuga teistest pankadest ületulijaid.

“Suure tõenäosusega otsustatakse intressi alandamine positiivselt, kui laenusaaja on seni lepingu tingimusi korrektselt täitnud,” ütles Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas. “Kliendile, kellel on juba teises pangas kodulaen, pakub Ühispank täiendavat laenusummat laenuandja vahetusega seotud kulude katmiseks.”

Nordea Pank võtab teiste pankade laenukliendid üle tasuta. “Kõikidele meie jaoks uutele kodulaenudele kehtivad kuni 8. maini kestva kampaania tingimused — laenumarginaal 0,5 protsenti laenuperioodi lõpuni ning me ei küsi laenulepingutasu,” rääkis Nordea turundusspetsialist Tauno Tõhk.