Tallinna Panga kliendid peavad laupäeva hommikuks varuma sularaha

Ühispanga ja Tallinna Panga infosüsteemide ühendamise tõttu ei tööta Tallinna Panga kaardid ja sularahaautomaadid täna keskööst kuni homme hommikul kella kümneni. Ühispanga pangatehnoloogiadirektor Priit Kuusik kinnitas, et Tallinna Panga kaartidega ei saa sellel ajal mitte mingisuguseid tehinguid sooritada. Ühispanga kaardid töötavad, kuid võib esineda häireid, lisas ta. Häirete põhjuseks on Ühispanga ja Tallinna Panga ühinemisega kaasnev infosüsteemide ühendamine, mis võimaldab edaspidi teha pangaoperatsioone kõigis ühinenud panga kontorites.

Tallinna Panga ja Ühispanga vahelised arveldused hakkavad järgmisest nädalast peale kohe toimima ning kehtima jääb Ühispanga hinnakiri. Samuti saab Tallinna Panga kaardiga tasuta kasutada Ühispanga automaati ja vastupidi. Teiste pankade automaate kasutades tuleb tasuda üheksa krooni teenustasu.

Laupäeval on suletud kõik Tallinna Panga kontorid.

Hansapanga ettevõtete panganduse divisjoni direktor Gerd Müller ütles, et üleminek Hoiu- ja Hansapanga sularahaautomaatide tasuta ristkasutusele 1. augustist alates ei too kaasa häireid kaartide või automaatide töös. “Me ei ole ühtegi tõrget planeerinud, võib ette tulla vaid mõni väga erandlik häire,” märkis ta.

Teenustasusid Hoiu- ja Hansapank praegu muutnud ei ole. “Intressid hoiuste ja laenude puhul ja muud teenused püüame ühtlustada kuu või kahe jooksul,” rääkis Müller. Ta lisas, et Hoiupanga konto omanikud saavad endiselt oma kontoga tehinguid teha vaid Hoiupangas ning Hansapanga kliendid Hansapangas. Mõlema panga kontorite kasutamise võimalus tekib Mülleri sõnul alates järgmisest aastast.