Pankade detsembri kasumid tulevad Hansapanga ja Ühispanga puhul erakorraliste tulude tõttu tõenäoliselt tavapärasest suuremad.

Suprema turgude osakonna juhataja Sten Sumbergi sõnul suurendab Hansapanga detsembrikuu kasumit 112,6 miljoni krooni võrra varem tehtud tulumaksueraldiste tagasikandmine tuludesse tänu tulumaksureformile. "Teisest küljest vähendavad töötajate optsioonid panga kasumit ligi 40 miljoni krooni võrra ja Hansapank peaks detsembris teenima umbes 100–110 miljonit krooni puhaskasumit," lisas Sumberg.

Nii Ühispanga kui ka Hansapanga kuukasumit peaksid Trigon Capitali analüüsiosakonna juhataja Toomas Reisenbuki sõnul suurendama varem mahakantud laenukahjumid. "Hansapank on teatanud, et eelmise aasta lõpus pidi ta tagasi saama paarikümne miljoni eest varem mahakantud laene. Seepärast võib siis oodata tavapärasest tugevamaid Hansapanga detsembri kasuminumbreid," ütles Reisenbuk.

Ühispanga kasumit peaks Sumbergi sõnul suurendama lisaks tulumaksueraldistele ka suurosaluse müük Leks Kindlustuses, kuigi sellest tehingust saadavat erakorralist tulu on tema sõnul raske hinnata, sest ei ole teada, millise hinnaga Leks Ühispanga bilansis arvel oli.

"Kuigi turul liiguvad kõikvõimalikud kuuldused Ühispanga laenuportfelli kvaliteedi ja võimalike erakorraliste laenukahjumite kohta, oleksin ma väga üllatunud, kui pank väga suuri provisjone teeks, sest pank on laenukahjumeid kogu aeg sujuvalt maha kandnud," ütles Sumberg. Ta pidas võimalikuks, et Ühispank teeb provisjone Leksi erakorralise kasumi arvel, nii et panga kuukasum jääks tavapärasele 10 miljoni krooni tasemele, kuid midagi drastilist tema sõnul oodata pole.