Põhjala suurim automüüja Bilia AB tahab hakata Rootsi pankadelt kokku ostma Eestis, Lätis ja Leedus raskustesse sattunud klientidelt üle võetud autosid ning Swedbanki Liisingu divisjoni direktor Gunnar Toomemets ütles, et Bilia idee on väga tervitatav – kui Rootsis on nõudlus, kuid puudub kaup ning Eestis on see hetkel olemas, siis loodetavasti on see ettevõtmine mõlemale osapoolele kasulik, kirjutas aripaev.ee.
"Kasutatud autode turg näitab küll kergeid elavnemise märke, kuid samas on ka realiseeritud varade hulk kasvanud võrreldes eelmiste perioodidega, mistõttu oleks taoline müük tõepoolest mõeldav," lisas Toomemets.
"Hind ja tingimused kujuneksid võimalike läbirääkimiste käigus,“ märkis ta kuid tõdes, et detailidest on aga vara rääkida.
leidis, et "Juba praegu on SEB müünud autosid (ja vähem seadmeid) läbi välismaiste oksjonite," lausus SEB Liisingu tegevjuht Ainar Leppänen ja leidis, et kuna liisingule tagastatud autode hulk on kasvanud ning Eesti turg on väike, pole välismaale müümine välistatud.