Mastercard valmistub kaardivabaks ajastuks, kus pangakaardi rolli täidab mobiiltelefon, millega tuleb lihtsalt minna sularahaautomaadi juurde. Teenuse nimi on Mastercard Cash Pick-Up.

Esialgu avaneb küll selline võimalus USAs. Enam kui 32 miljonit USA peret on ilma pangakontota või ei saa arvelduslaenu, et palgapäevast palgapäevani välja vedada, kirjutas CNBC.

Kuigi teenus näib kui unelm, kus rahakoti vahelt saab välja visata pangakaardid, ei pea otsima just oma panga sularahaautomaati ning sisestama sularahaautomaadis pin-koodi, on mobiiltelefoni pangakaardina kasutamisel ka omad ohud.

Kasutajad saavad tekstisõnumi koos rahasummaga, salakoodi ja lingi, mis näitab lähimat sularahaautomaati. Korraga saab välja võtta kuni 500 dollarit ehk 3000 dollarit ööpäevas.

Selleks, et mõne kuu pärast saaks USAs Mastercardi abil telefoniga raha välja võtta, on tarvis sularahaautomaatides teha muudatusi.

Tõenäoliselt järgmine riik, kus Mastercard sellist teenust USA järel hakkab pakkuma, on Suurbritannia.

Kardetakse, et skämmerid hakkavad uut tehnoloogiat ära kasutama. Näiteks võib petis jätta endast mulje kui sõbrast või pereliikmest, saates ohvile valelingi, nakatades telefoni pahavaraga.