Kadri ostis neli aastat tagasi kahasse korteri, kuid asjaolude tõttu pidi ta hakkama korteri eest üksi laenu tagasi maksma. „Kaotasin töö ja nii tekkis mul 8000 ja 9000 krooni vahele jäänud tagasimaksetega probleeme,” jutustas Kadri. „Swedbank soovitas juba eelmise aasta lõpul korter maha müüa, kuid tegin selle nüüd ise,” kirjutab
.


Kadri korteri väärtusest oli aga müügibuumiga läinud välja suur hulk õhku – 30 aastaks võetud laenu oli tagasi makstud neli aastat, kuid maksta jäi ikka 1,35 miljonit krooni. Naine sai korteri hiljuti maha müüa, kuid seda 1,1 miljoni krooni eest. Nii jäigi pangal puudu 250 000 krooni.


Laenu võtmisel-andmisel riskib Eestis ainult laenuvõtja, nii ka Kadri puhul. Pank andis talle ainult ühe variandi, kuni viis aastat tagasimaksegraafikut ja intressiks – pange nüüd tähele! – 22 protsenti. Põhjuseks toob pank tagatise puudumise ning kliendi riskantsuse, kuna tal pole tööd.


Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapase sõnul on nii kõrge intressi määramine põhjendatud sellega, et tegu on panga tagatiseta väikelaenu tavapärasest maksimumpiirist suurema laenusummaga.