Panga teatel võib lisatagatiste olemasolul eluasemelaenu omafinantseering väheneda kuni 0 protsendini, samuti teeb Nordea jätkuvalt koostööd krediidi- ja ekspordigaranteerimise sihtasutusega KredEx, kelle abiga saavad kodu soetada paljud noored pered ja spetsialistid.


Nordea Pank lähtub laenude väljastamisel eelkõige laenutaotleja maksevõimest, kuid võtab arvesse ka majandus- ja elukeskkonna tingimusi ning muutusi. Nii näiteks on pealinnast väljaspool elavatele laenutaotlejatele nõutav igakuine netosissetulek 8500 krooni, samal ajal kui Tallinna ja selle lähiümbruse elanikud peavad tõendama minimaalselt 10 000 krooni suurust netosissetulekut kuus.


Panga hinnangul on kodu soetamiseks, remontimiseks või kinnisvarasse investeerimiseks praegu väga hea aeg. „Kinnisvarahindade langus on stabiliseerunud ja intressimäärad on langenud ajalooliselt madalale tasemele ning sellest lähtuvalt saame pakkuda oma klientidele koostöös erinevate partneritega kodu soetamise võimalusi väga soodsatel tingimustel,“ lisatakse teadaandes.