Prantsusmaa pangad, mis on hoogsalt Kreeka pangandusturul tegutsenud ning kellel on ka Kreeka valitsuse võlakirju, kukkusid ühes Kreeka valitsuse paberi hindadega. Reitinguagentuur ähvardas minna Kreeka valitsuse võlakirjade tõttu Prantsusmaa suurpankade krediidireitingute kallale. BNP Paribasi aktsia hind kukkus eile õhtupoolikuks 11,5 protsenti, Credit Agricole 8,2 protsenti ja Societe Generale 8,7 protsent, kirjutab Äripäev.

Vaatamata suurtele kukkumistele ei tundu pangaaktsiad veel atraktiivsed investeerimisobjektid, kuna uudistevoog on jätkuvalt väga negatiivne. Saksamaa ametnikud võivad valmistada ette pankade kapitaliseerimist juhuks, kui Kreeka ei saa järjekordset makset abipaketist, kirjutas Bloomberg. Kreeka ei ole täitnud IMFi, Euroopa Keskpanga ja euroala laenupaketis ette nähtud eelarvekärpe nõudeid ega ka erastamisplaani. "Saksamaa valmistub halvimaks, eeldades, et euroala kriis tuleb palju suurem, kui keegi on osanud karta," ütles European Centre for International Political Economy juht Fredrik Erixon.

Investorid hindavad pankade aktsiaid madalamalt kui mis tahes ajal Lehman Brothersi pankroti järel 2009. aasta märtsist. Bloombergi 46 aktsiast koosnev Euroopa pankade indeksi aktsia ja raamatupidamisväärtuse suhe oli 0,58, mis näitab, et turu arvates on varad väärt vaid poolt seda, mida pangad ise arvavad.

Prantsuse suurpankade BNP Paribas, Societe Generale ja Credit Agricole aktsiatega tehakse tehinguid tasemetel, mis arvestab Barclaysi analüütikute arvates 100protsendist kaotust Kreeka, Iiri ja Portugali võlakirjadelt. Societe Generale'i aktsia puhul arvestatakse juba ka täieliku Itaalia ja Hispaania võlgade mahakandmisega.