Lihatööstuse peadirektor Harri Nukke ütles Eesti Päevalehele, et majandusraskustes firma jätkab seniste omanikega, kuid otsib uusi investoreid. "On reaalne, et pankrotti õnnestub vältida, kuid see nõuab värsket verd ja teistmoodi lähenemist," ütles ta. "Kui seni oleme siin äri ajanud pikaajalise perspektiiviga ja vaadanud kümne aasta peale ette, siis nüüd tuleks elada üks kuu korraga."

Esmaspäeval algatas Jõgeva maakohus lihatööstuse pankrotimenetluse maksuameti avalduse alusel, kellele kombinaat võlgneb 2,3 miljonit krooni. Äripäeva andmetel on kombinaadil kokku võlgu 7-10 miljoni krooni eest.

Ajutine pankrotihaldur Toomas Saarma ütles eile, et esitab 19. septembriks kohtule oma seisukoha, kas lihatööstuse makseraskused on ajutised või alalised.

Enam kui saja töötajaga lihatööstus on Adavere Agro järel Põltsamaa valla suuruselt teine tööandja. Tuhande elanikuga Adavere alevikus sattus aasta alguses majandusraskustesse veel üks suurematest ettevõtetest, 50 töötajaga AS Valentino Adavere. Ka selle firma suhtes algatas Jõgeva maakohus esmaspäeval pankrotimenetluse.

Urmo KÜBAR