AS-i Suva juhatuse liige Viktor Saarestik ütles BNS-ile, et Harju maakohtule esitatud nõue on pahatahtlik ja alusetu ning suunatud sellele, et häirida Suva tavapärast majandustegevust. "Pooled olid omavaheliste lepingutega raha maksmises kokku leppinud ning raha tagasinõudmiseks ei ole Kristiine Ehitusel mingisugust õigust."

"Kuna AS-i Suva tütarühing Dalton Invest OÜ on esitanud Kristiine Ehituse pankrotimenetluses omakorda nõude summas ligi 600 000 eurot, on see hagi ühtlasi katseks Dalton Investi nõuet elimineerida," ütles Saarestik.

Dalton Investi nõue põhineb sellel, et Kristiine Ehitus rikkus Dalton Investiga sõlmitud ehituslepingut ning jättis pooleli ehitustööd Niine 11 kinnistul, selgitas Saarestik.

"Kuna Kristiine Ehitus saavutas kohtult raha puudumise ettekäändel riigilõivust vabastamise, ei kujuta sellise hagi esitamine neile ka rahalist riski ning tegemist on "kaotada pole midagi, äkki õnnestub" nõudega," märkis ta.

Harju maakohus arutab vaidlust tuleva aasta 1. veebruaril.

Dalton Investi põhitegevuseks oli Niine tänaval asuva kinnistu rendileandmine. Eelmisel aastal kinnistu võõrandati Creative House OÜ-le ning kinnistusraamatu andmetel kuulub Niine 11 kinnistu alates tänavu maist asjaõiguslepingu alusel ajakirjanduses Monte Carlo rikkurist privaatpankuriks nimetatud Roberto De Silvestri juhitud Domus Creative OÜ-le.

Dalton Investi 2010. aasta majandusaasta aruande kohaselt ettevõttes tänavu aktiivset tegevust seoses kohtuprotsessiga Kristiine Ehitus vastu ei toimu.

Harju maakohus kuulutas Kristiine Ehituse pankroti välja tänavu mais.