Haldurid selgitasid teates, et enampakkumise peatamine on seotud võlgniku poolt esitatud kompromissettepanekuga, teatas BNS.

Teisipäeval oleks pidanud toimuma Levadia Metalli Maardus Vana-Narva maanteel, Pärnus Pae tänaval ja Tartus Betooni tänaval asuvate kinnistute enampakkumised. Kinnistute alghindadeks on vastavalt seitse miljonit, 0,7 miljonit ja 0,84 miljonit eurot.

Levadia Metalli omanik Viktor Levada teatas esmaspäeval, et esitas reedel Levadia Metalli võlausaldajatele kompromissettepaneku, mille kohaselt Levadia Metall OÜ tasub võlausaldajatele ligikaudu 15 miljonit eurot.

Kompromiss võimaldab kõikidele võlausaldajatele oluliselt suuremaid väljamakseid kui vara kiirkorras müük teisipäevaks välja kuulutatud enampakkumisel, teatas Levada. "Mõnede pankade surve vara kiirmüügiks ei tohi kahjustada väikeste võlausaldajate õiguseid. Minu jaoks on oluline, et ettevõtte tegevuse jätkamine teenib kõikide võlausaldajate huve," märkis ta.

Kompromissettepaneku kohaselt tehakse väljamakseid pandipidajast võlausaldajatele 90 päeva jooksul kompromissi kinnitamisest 7,4 miljonit eurot ja ühe aasta jooksul täiendavalt 4,3 miljonit eurot, mis on Levada teatel enam, kui võlausaldajad saaksid pankrotivara kohese müügi korral.

Pandiga tagamata võlausaldajate nõuded rahuldatakse 30 kuu jooksul summas 2,3 miljonit eurot. Juhul kui ettevõtte tegevus lõpetataks, ei kuuluks pandiga tagamata nõuded rahuldamisele.

Levadia Metall pankrotistus tänavu märtsis. Pankroti eel hindas haldur Levadia Metalli kohustuste mahuks firma andmete põhjal enam kui 80 miljonit eurot.