Norbergi pankrotihaldur vandeadvokaat Urmas Ustav ütles BNS-ile, et suhtub mõlemasse numbrisse äärmise reserveeritusega. "Nagu ikka – esimene number on reaalsuses ilmselt kahjuks oluliselt väiksem ja teine oluliselt suurem."

Võlausaldajail on aega Norbergi vastu nõuete esitamiseks kuni jaanuari alguseni.

Norberg andis võlgnikuvande esmaspäeval. Kohus lükkas vande andmist eelmisel nädalal edasi, kuna Norbergil puudus nõuetekohane nimekiri varade ja kohustuste kohta.

Harju maakohus kuulutas Norbergi pankroti välja 1. novembril. Tema pankrotti taotlesid lisaks Tartus tegutsevale firmale Haine Paelavabrik ka tema varasema äripartneri Marcel Vichmanni firma Moonrider ja Enn Sarap.

Vichmanni firma Moonrider taotles Norbergi pankrotti ka tänavu märtsis, avalduse aluseks oli Norbergi poolt 2009. aastal allkirjastatud võlatäht. Võlatähe järgi pidanuks ta firmale tasuma 50 000 eurot koos intressi ja viivistega.

Kohus jättis mais Norbergi pankroti välja kuulutamata.

Eesti Ekspress kirjutas märtsis, et Läti päevalehe Diena vastuolulise müügitehingu vahendajana rahvusvahelise tuntuse saavutanud Norberg on raskustesse sattumise järel oma klientidele miljoneid eurosid võlgu. Ajaleht nimetas inimestena, kellele Norberg raha võlgneb ja kes varem tema abil oma isiklikke rahaasju korraldasid, Vichmanni kõrval Arnout Lugtmeijerit, Igor Pihelat ja Hans H. Luike.

Ajalehe hinnangul ulatus vara, mida Norberg oma klientide volituste alusel 2008. aasta alguses haldas, 850 miljoni euroni. Kriisi jooksul langes see nulli ning üles jäid ka võlad.