Nii Ain Hanschmidti firmale OÜ Abante kui ka Enn Pandi firmale OÜ Mersok kuulub lisaks Tallink Grupi aktsiatele osalus Balkani investeerimisfondis ning Nokias.

Balkani fondi Trans-Balkan haldab pikaajaline Tallink Grupi aktsionär investeerimispank Danske Capital. Mõlema Tallinki juhtfiguuri jaoks on tegemist pikaajalise investeeringuga. “See on pikaajaline edukas investeering. Balkanimaad on kasvav piirkond ja igale poole ise ei jõua – tuleb kasutada fondijuhte,” ütles Hanschmidt.

Bulgaaria, Rumeenia, Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Serbia ja Montenegro turgudele investeeriva fondi kogumaht on ligi 110 miljonit eurot (1,7 miljardit krooni), millest lõviosa on paigutatud pangandusse. Porftelli kuulub näiteks investeering Raiffeisen Internationali. Lisaks on portfellis BRD, Petromi, Garanti Banki, AIK Banki ja teisi aktsiaid.

Märkimisväärse investeeringu on nii Pant kui ka Hanschmidt teinud ka Nokia aktsiatesse. Pandi firma bilansis oli eelmise aasta lõpu seisuga Nokia aktsiaid ligi 34 miljoni krooni väärtuses. Hanschmidti firmal oli neid viie miljoni eest.

Danske Capital on olnud üks olulisemaid välisinvestoreid Tallinkis, kes on firmasse raha paigutanud veel enne selle börsile tulekut.