Meditsiiniajakirjas Lancet avaldatud suuruurimuse tulemused näitavad, et paratsetamooli andmine lastele suurendab mitmekordselt riski hilisemaks astma tekkeks. Samuti ohtu erinevateks allergiateks, näiteks heinapalavikuks.

Paratsetamool on peamine koostisaine paljudes populaarsetes valu ja palavikku alandavates külmetusravimites.

Antud uurimuses vaadeldi 200 000 lapse paratsetamooli manustamist. Kui näiteks alla ühe aastasele lapsele anda paratsetamooli vähemalt kord kuus, see kvalifitseerub sagedaseks tarvitamiseks, siis 6-7 aastastena astmahoogude risk suureneb neil 3,23 korda. Heinapalaviku tekke tõenäosus 6-7 aastastel lastel aga tõuseb 48% võrra.

Inglise ajaleht Times kirjutab, et paratsetamooli tarvitamine on viimastel aastatel oluliselt tõusnud ja eelkõige seetõttu, et teine tuntud alternatiiv, aspiriin on ise sattunud kriitika alla kui astma põhjustaja.

Teadlased siiski ei väida, et paratsetamooli võtmine tuleks üldse lõpetada. Küll aga viitavad nad Maailma tervishoiuorganisatsiooni(WHO) soovitusele, et paratsetamooli ei tohiks manustada rutiinselt, vaid eelkõige ikkagi siis kui palavik tõuseb üle 38,5 kraadi. Viimasel juhul on ravimist saadav kasu suurem kui kaasnevad riskid.