Krediidihinnangus juhitakse tähelepanu Parex banka kindlale turupositsioonile, tugevale riigisisesele müügijõule Lätis, tootevaliku laienemisele, sissetulekuallikate mitmekesisemaks muutumisele, piisavale kapitalibaasile, kõrgele kasumlikkusele ning uute rahastamisallikate leidmisele. Lisaks märgitakse, et Parex banka säilitab hoolimata kasvavast konkurentsist rahvusvaheliste pankadega edukalt oma turupositsiooni. Parex banka on ainus investeerimisjärguga hinnatud kohaliku kapitali kontrolli all olev finantsasutus Balti riikides.

Parex banka presidendi ja juhatuse esimehe Valeri Kargini sõnul ei ole mingit põhjust kahetseda asjaolu, et ei mindud kaasa hüpoteegisektori ülimoodsate rahastamisvahendite vooluga vaid otsustati jääda kindlaks põhimõttele, et laenude kogusumma ei tohiks märkimisväärselt ületada klientide hoiuste mahtu. „Vaatamata eelmise aasta likviidsuskriisile ülemaailmsetel turgudel ja kõrgetele riskidele, millega seisime viimati silmitsi 1998. aastal, on Parex banka reitinguagentuuride hinnangul oma investeerimisjärgu säilitanud. On ilmne, et Läti majanduse areng on aeglustumas, kuid loodame siiski tulevikus edukad olla,“ rääkis Kargin.

Võrreldes 2006. aasta lõpuga on Parex banka laenuportfell kasvanud 31,6 protsendi võrra ning jõudnud 1,732 miljoni Läti latini. Samal ajal on hoiuste maht suurenenud 24,7 protsendi võrra ja ulatub nüüd 1,823 miljoni latini.

Parex banka on Läti kommertspank, mille omanduses on enam kui 4,5 miljardi euro väärtuses varasid. Panga allharudes töötab praegu kokku üle 2600 inimese.