Eile otsustas Eesti valitsus tagada kuni 782 000 krooni (50 000 EUR) suurused hoiused 100 protsendi ulatuses ning sama otsuse võttis vastu ka Läti valitsus.
Hoiustajal võib igas Läti riigis registreeritud pangas olla selle summa suurune hoius, mille riik täielikult tagab.
„Kuna Eestis tegutseb Parex Pank Läti emapanga filiaalina, reguleerib meie tegevust eeskätt Läti finantsasutuste kohta kehtiv seadusandlus, kuid rõõmustav on, et antud küsimuses on kahe riigi valitsused jõudnud samale seisukohale ja tahavad maailmamajanduse ebastabiilsuse perioodil tagada hoiustajatele suuremat turvatunnet,“ märkis Parex Panga juht Eestis Eižens Slava.
Tema sõnul võib täheldada, et mitmed suuremad hoiustajad on asunud oma riske eri pankade vahel hajutama.
„Parex Panga poolt pakutav intress nii kroonis kui euros sõlmitavatele tähtajalistele hoiustele on üks Eesti parimaid. Krooni intress Parex Pangas on aastasele EEK hoiusele 6,50 protsenti ja eurole 6,20 protsenti. Nende intressidega loodame lähiajal oma kliendibaasi veelgi laiendada,“ lisas ta.

Baltikumi suuruselt kolmas pangandusgrupp Parex banka teenindab oma Eesti filiaali kaudu kliente Tallinnas alates 2004. aastast.
2007. aastal avati uus täisteenust pakkuv klienditeeninduskeskus Narvas, käesoleva aasta juulikuus Tartus ja augustis Tallinnas Lasnamäel.
Eestis pakub Parex Pank oma klientidele arveldusteenuseid, tähtajalisi hoiuseid, investeerimis- ja tavalaene, liisingut ja faktooringut, riigisiseseid ja rahvusvahelisi makseid, valuutavahetust ja Parexi Internetipanka.
Tänu pidevalt laienevale tootevalikule püüab Parex Pank alati pakkuda turu soodsaimat teenust, olles samas igaühele kättesaadav universaalpank.