Pangaliit kui kommertspankasid ühendav erialaliit on avatud kõikidele Eestis tegevuslitsentsi omavatele krediidiasutustele.

Parex Pank on esimene Pangaliiduga liituja viimase 8 aasta jooksul. Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärma sõnul on Parex Panga liikmelisusel positiivne mõju ka klientidele, sest Pangaliidu liikmed juhinduvad oma tegevuses juhatuse poolt heaks kiidetud heast pangandustavast ja muudest iseregulatsiooni normidest.

Pangaliidu peamisteks eesmärkideks on Eesti panganduse arendamine ja pankade ühiste probleemide lahendamiseks vajaliku tegevuse koordineerimine. 1992. aastal 21 kommertspanga poolt asutatud Pangaliitu kuulub Eestis tegevuslitsentsi omavast 14 krediidiasutusest 7: Hansapank, SEB Eesti Ühispank, Nordea Pank, Sampo Pank, Eesti Krediidipank, Tallinna Äripank ja Parex Pank. 2005. aasta lõpu seisuga kuulus liikmetele laenude mahu järgi 99%-line turuosa. Pangaliit on Euroopa Pangandusföderatsiooni ja Euroopa Maksenõukogu täieõiguslik liige.

Iga liikmespanka esindab juhatuses üks esindaja. Pangaliidu juhatuse liikmeteks on Erkki Raasuke Hansapangast, Mart Altvee SEB Eesti Ühispangast, Vahur Kraft Nordea Pangast, Aivar Rehe Sampo Pangast, Andrus Kluge Krediidipangast, Valeri Haritonov Äripangast ja Loit Linnupõld Parex Pangast. Juhatuse esimeheks on Erkki Raasuke.