„Viimasel ajal on meedias palju juttu säästmise olulisusest. Huvi on tuntav, kuid pakutav intress ei ole tarbijaid veel piisavalt motiveerinud – just seepärast otsustasime intressimäära hüppeliselt tõsta,” ütles Parex Panga juhataja Eižens Slava ning lisas, et just kõrgem intressimäär on tõenäoliselt parim viis säästmist propageerida.

Eižens Slava hinnangul domineerivad meediareklaamides siiani erinevad laenupakkumised – madalatest kuni röövellikeni.

„Hea hoiustamispakkumise leidmisega peab inimene oluliselt rohkem vaeva nägema kui laenu võtmisega,” lisas Slava, kelle sõnul on just paindlikumatel pankadel parima hoiusepakkumise tegemisel mõningane eelis. „Mingeid kitsendusi me ei tee – soodsaimat, 6,5%-list intressimäära pakume ka neile, kes siiani ei ole meie panga kliendid olnud,” rõhutas Parex Panga juhataja.

Tähtajalise hoiuse lepingu sõlmimisel deponeerib pank arvelduskontolt hoiuse summa soovitud tähtajaks ja tagastab hoiuperioodi lõppemisel koos teenitud intressiga või maksab intressi igakuiselt kliendi arvelduskontole. Parex Pangas on hoiulepingu sõlmimine ja ka arvelduskonto avamine kliendile tasuta.