Saksa pankade ühendus (Bundesverband Deutscher Banken) võttis Parex banka hoiusekaitse fondi ametlikuks liikmeks, garanteerides sellega iga kliendi hoiusele kuni 1,5 miljoni euroni ulatuva tagatise. Parex banka sai liikmestaatuse pärast panga finantspositsiooni ja ärimudeli vastavuse hindamist ühenduse nõuetele, teatas pank.

Parex banka president Valeri Kargin märgib: „Meie sisenemine Saksa turule oli osa pikaajalisest strateegiast pakkuda finantsteenuseid tehnoloogiaettevõtetele ja seadmete tootjatele, kes ajavad äri Venemaa, Ukraina, Aserbaidžaani ja Balti riikidega, kus meil on edukad liisimisettevõtted juba olemas. Saksa klientidega on väga meeldiv koostööd teha: aitame neil oma kogemustele toetudes nimetatud piirkondades finantseesmärke saavutada.“

Parex banka on ainus pank uute EL liikmesriikide pankade seas, mis tegutseb Saksamaal, vastab kõigile Saksa pankade ühenduse nõuetele ja on võetud hoiusekaitse fondi liikmeks. Saksa pankade ühendust võib võrrelda Läti finants- ja kapitalituru komisjoniga.

Signe Kalnina, Parex banka Berliini haru juht, sõnas: „Meile on suur au olla esimene pank uute EL liikmesriikide pankade seas, mis vastab Saksa pankade ühenduse esitatud nõuetele ja on võetud hoiusekaitse fondi liikmeks. Suudame nüüd iga kliendi hoiusele pakkuda kuni 1,5 miljoni euroni ulatuvat tagatist, mis tõestab meie võrdlemisi uue Saksamaa haru tegevuse stabiilsust.“

Parex bankal on praegu Saksamaal kaks harukontorit, üks Berliinis ja teine Hamburgis, ning neis töötab kokku 20 inimest. 2007. aasta lõpuks oli pank Saksamaal kogunud 5000 klienti, kellest 96% moodustasid Saksamaal elavad eraisikud. Panga Saksa harukontorites oli 31. detsembri 2007 seisuga hoiustatud 52 miljonit eurot. 2008. aasta esimesel poolel plaanib Parex banka oma tegevust laiendada ja avada uue kontori Münchenis.

Parex banka püüdleb selle poole, et pakkuda Saksa klientidele kõiki pangateenuseid. Praegu pakub Parex banka klientidele konkurentsivõimelisi hoiustamisteenuseid, nt 5% intressimäära 12 kuu pikkuste eurohoiuste ja 4,75% intressimäära säästuhoiuste korral.