"Lisaks tuleb veel aru saada, et globaalse finantskriisi tingimustes ei ole raske mitte ainult meie pangal, vaid ka võimalikel ostjatel. Samas ma ei välista võimalust läbirääkimisteks, kui mõni huviline endast teada annab,“ põhjendas ta võimaliku strateegilise investori leidmise kavatsust.

Mengailis tutvustas Riias toimunud pressikonverentsil ajakirjanikele panga edasist tegevust.

"Hoolimata kõigest, mis on viimase kuu jooksul toimunud, täidab pank edasi kõiki oma funktsioone ja see õnnestub tänu pühendunud töötajatele," lükkas ta igasugused kahtlused ümber.


Tema sõnul on tal piisavalt kogemusi ja teadmisi, et võtta vastu valitsuse pakkumine hakata panka juhtima ning stabiliseerida Parex panga tegevus.

"Seepärast tahaksin kohe märkida, et need avaldused, mis on meedias kõlanud Parexi olukorra kohta, on tugevasti liialdatud. Raha väljavool pangast on oluliselt vähenenud, kuigi on muidugi raske ette näha, mis võib meid oodata juba lähemas tulevikus. Seetõttu kujuneb lähiaja olulisimaks uudiseks see, kuidas õnnestuvad valitsusel läbirääkimised Rahvusvahelise Valuutafondiga," ütles Mengailis.

Vastates ajakirjanike küsimustele, kui palju vahendeid eelmisel nädalal pangast ikkagi välja läks, teatas ta, et jutt käib ainult 50 miljonist latist, mitte 200 miljonist latist nagu erinevad meediaväljaanded väitnud on.

"Olulisel määral sõltub see sellest, kuidas meil õnnestub lahendada olukord hoiustega. Töötame aktiivselt oma klientidega ning ma usun, et meil õnnestub vähendada lisafinantseerimise vajadust. Loomulikult sõltub see ka sellest, kuidas valitsusel õnnestub dialoog Rahvusvahelise Valuutafondiga ning kuidas hinnatakse Parexi usaldusväärsust," kommenteeris ta seda, kui palju raha oleks veel vaja investeerida panka.


Oma prioriteetideks pidas juhatuse esimees valitsuse toetust läbirääkimistel Rahvusvahelise Valuutafondiga ning läbirääkimisi sündikaatlaenus osalenud kreeditoridega.


Lisaks tõdes ta, et pank ei kaalu lähiajal koondamist.