„Tänavu 26. jaanuaril toimunud sõltumatu eksperdi leviala mõõtmise tulemuse kohaselt on Võru linnas Elisa leviala kõige suurema võrgutiheduse ning signaalitugevusega,” ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. „Võru ja Võru maakond on järgmiseks näiteks Elisa mullu hoo sisse saanud Eesti erinevaid piirkondi hõlmavast investeeringulainest, mis tänavu keskendub enam Lõuna-Eesti leviala ja sidekvaliteedi parandamisele. Esimeseks verstapostiks ses osas sai hiljuti Tartu linna parim leviala.”

Sami Seppäneni sõnul ulatuvad Elisa aastaalguse investeeringud Võru uutesse tugijaamadesse juba kolme miljoni kroonini, lisaks sellele paigaldab Elisa Võru maakonda levikvaliteedi parandamiseks tänavu viis uut tugijaama ehk siis koguinvesteering maakonda ulatub kaheksa miljoni kroonini. Eelmisel aastal kujunes Elisa üle Eesti paigutatud 130 tugijaama kogumaksumuseks rekordiline 200 miljonit krooni, teatas ettevõte.

„Võru linna ja Võru maakonda paigaldatavad uued tugijaamad on kõik mobiilset Internetti võimaldava EDGE-toega, mis tagab püsiinternetiga võrreldavad andmesidekiirused,” lausus Sami Seppänen. „EDGE-levi loob ka väiksematesse kohtadesse ja maapiirkondadesse sarnased tingimused nagu suuremates linnades, kus internet ja WiFi on saanud tavapärasteks nähtusteks. Teisalt nõuab mobiilse eluviisi üha laiem levik uute omapoolsete sammude astumist ka kvaliteetoperaatorite poolt.”