Parim toiduaine on Mumuu kirsidessert


Eesti toiduainetööstuse liidu korraldatud konkursil kuulutati selle aasta parimaks toiduaineks osaühingu Põlva Piim Tootmine toode Mumuu kirsidessert.

Parim Mittealkohoolne Jook 2007 on tooteseeria Mahlakas Salvestilt, Parim Alkohoolne Jook 2007 Vana Tallinn Chocolate Cream Livikolt ja Parim Toit Tervisele 2007 Mumuu funktsionaalne ananassidessert, teatas toiduliit.

Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp ütles, et konkurss näitas selgelt toiduainetööstuse peamisi trende Eestis – järjest enam pööratakse tähelepanu tootearenduses toiduainetele funktsionaalsuse lisamisele, kindel suund on võetud tervislikkusele.

Tooteid hindasid toidueksperdid, järelvaleorganite esindajad, toidust kirjutavad ajakirjanikud. Hindamiskomisjoni tööd juhtisid Raivo Vokk ja Aino Kann Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudist.

Alagruppides olid parimad tooted järgmised:

Parim Lihatoode: Kanalihavardad barbeque marinaadis (AS Tallegg)
Parim Pagaritoode: Viljakas võileivaviilud rukkihelveste ja -teradega (AS Leibur)
Parim Kondiitritoode: Kalev Piimašokolaad küpsise– ja ploomitükkidega (AS Kalev Chocolate Factory)
Parim Kaste: SO SOJA Sojamajonees Naturaalne (Soya Foods Baltic OÜ)
Parim Valmistoit: SO SOJA Tofukuubikud Itaalia Kastmes (Soya Foods Baltic OÜ)
Parim Piimatoode: Mumuu funktsionaalne dessert – kirsi (OÜ Põlva Piim
Tootmine)
Parim Kalatoode: Jahutatud lõhefilee portsjonid grillmarinaadis (AS Spratfil)
Parim Köögiviljatoode: Õlleuba singiga (AS Salvest) 

Konkursil said osaleda ajavahemikus 1. jaanuar 2006. a kuni 1. märts 2007. a Eestis turule toodud tooted.

Toiduliidu volikogu esimees Enn Kunila tegi ettepankeku korraldada Parima Toiduiane konkurss järgmisel aastal ka regionaalselt.