Tiitlit aitasid võita võrgustiku kõige suurem nõustamiste arv ja kõige enam ettevõtjatele suunatud projekte. Eraldi märkimist väärib noorte ettevõtlusteadlikkuse arendamine, seda nii tudengite, põhikooli kui ka isegi algkooli tasandil.

Parimaks MTÜ-de nõustajaks tunnistati Harju ettevõtlus- ja arenduskeskus, kus kahe aasta jooksul on ühenduste nõustamismaht kasvanud võrgustiku kõrgeimaks. Ühenduste suurt usaldust näitab ka nende poolt antud kõrge hinnang arenduskeskuse teadmistele ja oskustele. Aasta jooksul on arenduskeskus viinud läbi hulga koolitusi ning pööranud aina suuremat tähelepanu venekeelsete ühenduste arendamisele.

Parima omavalitsuste nõustaja ning ka parima arenduskeskuse tiitli saavutas sel aastal Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus. Keskus sai omavalitsustelt kõige kõrgemad hinnangud omavalitsusalase kompetentsuse osas. Omavalitsuste toetust näitab ka väga suur nõustamiste maht. Proaktiivsetest tegevustest väärib esiletoomist omavalitsuste juhtimisvõimekuse arenguprogrammi läbiviimine ning omavalitsustele korraldatud tööstusalade arendamise seminar.

Maakondlike arenduskeskuste head töö näiteks on ka hiljutine sündmus, kus Ida-Viru ettevõtluskeskuse projekt saavutas Euroopa Komisjoni poolt korraldatud ettevõtluse toetamise projektide konkursil väga kõrge, teise koha. Projekti tulemusel hakkas 61 töötut inimest ettevõtjaks.

„Maakondlikud arenduskeskused on organisatsioonid, kellele on pandud roll vedada ja toetada piirkondade arengut. Need on ka lähim koht, kus saada infot erinevate riiklike toetusprogrammide kohta,” iseloomustas maakondlike arenduskeskuste tähtsust EAS-i ettevõtlus- ja elukeskkonna divisjoni direktor Tarmo Leppoja.

Maakondlikud arenduskeskused tegutsevad kõigis maakondades, pakkudes nõustamist ettevõtjatele, omavalitsustele ja MTÜ-dele. Maakondlike arenduskeskuste võrgustikus tegutseb 17 organisatsiooni.