"Fakt, et selleaastasel uudistoodete konkursil osaleb 43 toodet rohkem kui möödunud aastal, näitab, et isegi keerulises turuolukorras panusatavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse. Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja huvitavat kodumaist toitu," kommenteeris käimasolevat tootekonkurssi Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp pressiteate vahendusel.

Tootekonkursil „Eesti Parim Toiduaine 2011” osaleb 34 ettevõtet 140 tootega. Enim kandideerib piimatooteid - 41.

22. - 24. märtsil valib hindamiskomisjon välja alagruppide võitjad, mis osalevad omakorda „Eesti Parim Toiduaine 2011“ valimisel aprilli alguses.

Konkursil selgitatakse välja ning autasustatakse kuldmärgiga “Eesti Parim Toiduaine 2011”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2011”, „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook“ , „Eesti Parim Alkohoolne Jook“, hõbemärgi pälvivad toidugruppide parimad uued tooted. Konkursil tuuakse välja ka äramärgitud tooted ja tooted, mis saavad eriauhinnad Toiduliidu koostööpartneritelt.