Pangaliidu korraldataval konkursil hindas žürii mulluseid pangatooteid ja -teenuseid. Kuue lõppvooru pääsenud võistlustöö seast osutus parimaks Swedbanki rahaplaneerija. Online-hääletusel said publiku lemmiku tiitli SEB finantsabimehed era- ja äriklientidele, teatas pangaliit.

Žürii tööd juhtinud pangaliidu juhi Katrin Talihärmi sõnul oli kõigile lõppvooru pääsenud konkursitöödele iseloomulik, et lahendused lähtusid kliendi kasust ja kasutusmugavusest. "See, et preemia saajate hulka sattus lausa kaks rahaasjadest ülevaadet andvat teenust, räägib finantskirjaoskuse üha olulisemaks pidamisest nii pankade tootearenduses kui klientide endi seas," kommenteeris ta.

Žüriipreemia pälvinud Swedbanki rahaplaneerija võimaldab eraklientidel näha automaatselt kulu- ja tulugruppidesse jaotatud ülevaadet oma pangatehingutest ning rahaasju planeerida. Publikupreemia saanud SEB finantsabimehed võimaldavad aga klientidel saada terviklikku ülevaadet nii eraisiku kui ettevõtte rahaasjadest.

Swedbanki jaepanganduse divisjoni direktori Ulla Ilissoni sõnul on pank aastaid tegelenud sellega, et Eesti inimeste teadmised rahaasjade planeerimisest kasvaksid.

"Pere eelarve planeerija on üks osa selle valdkonna tegevustest, mille kliendid väga kiiresti omaks võtsid. Seda tõestab ka tänaseks 20 000 tõusnud ja jätkuvalt kasvav kasutajate hulk. Oleme oma klientidega igapäevaselt kontaktis ja kasutame nende tagasisidet, et asja veelgi paremaks muuta," rääkis ta. Näiteks võimalus kasutada rahaplaneerijat kõigi pere kontode peal ühiselt lisati just klientide tähelepanekute alusel, lisas Ilisson.

SEB äriarendusjuhi Andra Altoa ütlusel oli nii era- kui ka äriklientide finantsabimeeste väljatöötamisel märgiline panga arusaam, et oma finantsanalüüsi võimekust ei tohi hoida vaid endale, vaid tuleb muuta see klientidele nähtavaks.

"Olen kindel, et tänu nendele finantsabimeestele hoiavad nii era- kui ärikliendid reaalselt kokku nii aega kui raha. Oluline oli ka see, et mõlemad abimehed said nii head, et meie sõsarpangad Baltikumis võtsid need kasutusele – seega suutsime luua ekspordipotentsiaaliga lahenduse," lisas ta.

Pangandusteo žüriisse kuulusid finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein, kaubandus- ja tööstuskoja peadirektor Mait Palts, tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste, Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit ja üliõpilaskondade liidu juhatuse esimees Eimar Veldre. Žüriid juhtis pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.

Pangaliidu 20. aastapäevale pühendatud konkursil võisid kandideerida Eestis tegutsevad pangad kas iseseisvalt või koos koostööpartneriga. Konkursile sai esitada võistlustöid, mis said klientidele kättesaadavaks 2011. aastal.