##Kui palju meil on võrdlevat infot selle kohta, missugused nendest headest praktikatest, mida juhtimisõpikutes kirjeldatakse, ka tegelikkuses soovitud tulemusi annavad?

Rahvusvaheline konsultatsioonifirma Hewitt Associates on juba mitu aastat maailma erinevates paikades läbi viinud uuringut “Parimad tööandjad – parimad tulemused” (Best Employers – Best Results). Uuringu eesmärgiks on selgitada välja parimad tööandjad ning pakkuda nende personalijuhtimisalaste praktikate kirjeldamise kaudu teistele võimalust parimate kogemusest inspiratsiooni saada ja õppida. 2003. aastal avanes Eesti organisatsioonidele esmakordselt võimalus osaleda üleeuroopalises uuringus, mille raames uuriti 196 organisatsiooni. Eestis oli osalejaid 48, kellest 28 esitas kõik uuringus osalemiseks vajalikud andmed ning osales Euroopa parimate pingerea koostamisel.

Uuring “Parimad tööandjad – parimad tulemused” on põhjalik ja põhineb mitmeid aspekte arvesse võtval metoodikal, mis on Eestis seni teostatud uuringute seas eripärane. Andmed, mille analüüsimise ja integreerimise tulemusena selgitati välja Euroopa parimad tööandjad, esindavad organisatsiooni erinevaid huvigruppe: töötajate arvamus selgus pühendumusuuringus, personalijuht kirjeldas kõiki organisatsioonis kasutatavaid personalipraktikaid (sh värbamine ja valik, tasustamine, koolitus, talentidega tegelemine jne) ning tippjuht esitas oma nägemuse sellest, millised on hetkel olulised ja tõhusad personalitöö valdkonnad. Lisaks sellele said need organisatsioonid, kus oli tugev ametiühinguliikumine, esitada ka ametiühingute esindaja arvamuse sellest, kuidas on tasakaalustatud töötajate ja organisatsiooni huvid. (Viimane komponent oli valikuline.) Erinevate küsimustike abil kogutud andmete põhjal arvutati iga organisatsiooni jaoks välja organisatsiooni pühendumuse skoor (kui suur osa töötajatest on sellele organisatsiooni pühendunud) ning ühilduvuse skoor (kui hästi langevad omavahel kokku töötajate, personalijuhi ja tippjuhi arvamus organisatsiooni eesmärkidest). Nende kahe skoori alusel moodustati kõigi uuringus osalenud organisatsioonide pingerida, mis ongi aluseks parima tööandja väljaselgitamisele.

Selleaastase uuringu tulemustele tuginedes saab peamiste järeldustena välja tuua, et parimate organisatsioonide:

• personalijuhtimises keskendutakse teadlikult sellele, mis aitab töötajaid organisatsiooniga siduda ja tõsta nende pühendumust;

• personalipoliitika on selgelt seotud organisatsiooni eesmärkidega ning töötajateni viidud selliselt, et see on neile arusaadav ja nad arvestavad sellega;

• personalijuhtimises pööratakse erilist tähelepanu soorituse hindamisele ning kasutatakse sellega seotud tasustamissüsteeme;

• personalijuhtimises pööratakse enam tähelepanu oma töötajate arendamisele, tegeletakse teadlikult potentsiaalsete talentidega.

Uuringu täpsed tulemused avaldatakse PARE personalijuhtimise konverentsil Tartus 4.–5. märtsil, mil selgub ka Eesti organisatsioonide TOP 10. Euroopa parimate organisatsioonide TOP 15 avaldatakse 12. märtsil 2004 ajakirjas Wall Street Journal Europe.