Muudatusettepaneku vastuvõtmisel kaoks seadusest ebakõla, millele kohaselt saab karistada üksnes parkimiseeskirju eiranud sõiduki juhti, mitte aga selle omanikku.

Möödunud nädalal kohtusid linnavalitsuse juristid liisingfirmade esindajatega, kuid probleemile ühist lahendust ei leitud. Liisingfirmade liit ei nõustunud linnavalitsuse ettepanekuga, sätestada liiklusseaduses autoomaniku vastutus tasulisel alal parkimise eest maksmata jätmisel.

reklaam lisainfo ja tellimused : 6670045 Abilinnapea Toivo Ninnase sõnul sätestab linnavalitsuse poolt tehtud seadusemuudatuse ettepanek, et kui parkimisnõudeid rikkunud sõiduki juhti ei ole rikkumise kohas võimalik tuvastada, kannab parkimisnõuete eiramisest tulenevat vastutust sõiduki omanik. “Kui sõiduki omanik on juriidiline isik, kannab ta muudatusettepaneku kohaselt vastutust võrdsetel alustel füüsilisest isikust sõidukiomanikuga. Sellega muutub igati seaduslikuks parkimistrahvide suunamine ka näiteks liisingfirmadele, kellele kuulub suur osa meie teedel sõitvatest uuematest masinatest,” lausus Ninnas.

Riigikohtu kriminaalkolleegium asus oma käesoleva aasta 5. märtsi otsusega seisukohale, et alates 1. veebruarist 2001. a kehtiv liiklusseadus ei näe ette sõiduki omaniku ega juriidilise isiku vastutust parkimisnõuete rikkumise eest. Sellest tulenevalt ei ole võimalik suunata parkimistrahvi nõudeid sõiduki omaniku vastu sundkorras sissenõudmiseks kohtutäiturile.