“Ma ei istu veel sellel toolil ega tahaks spekuleerida,” sõnas parlamendi majanduskomisjoni kuuluv Paavel Eesti Päevalehele. Samas andis Paavel mõista, et ei karda uut väljakutset ja võtaks ministriameti vastu, kui Mõõdukad talle sellise pakkumise teeksid.

“See töövaldkond on mulle tänu Mihkel Pärnoja tegevusele olnud nähtav,” sõnas Paavel. “Riigikogu liikme pilguga vaadates on ministeeriumist tulnud palju seadusandlikke initsiatiive, mida tuleb edasi viia sõltumata sellest, kes ministriks saab.”

Eriti oluliseks pidas Paavel tegelemist energiateemadega, mille eest ta praegu parlamendiliikmena vastutab.

“Minu hinnangul on tänane energiaseadus ajale jalgu jäänud. Üks seadus püüab reguleerida kõike — gaasi, elektrit ja kütust. Arvan, et erastamisjärgselt on üks olulisemaid asju see, et iga valdkond saaks eraldi seaduse,” rääkis ta. Paavel kuulub ka erastamisagentuuri nõukokku.

Avalikult on Mõõdukad ametist lahkuvale Mihkel Pärnojale ette heitnud vaid raskepärast suhtlemisstiili. Ka Paaveli sõnul ei suutnud Pärnoja teha piisavalt selgitustööd, et muuta inimestele paljude valusate otsuste hind mõistetavaks. “Pärnoja on hästi vedanud neid ülesandeid, mis talle anti,” sõnas ta.

Paaveli kõige arvestatavam vastaskandidaat on ajalehe andmeil riigikantselei eurointegratsioonibüroo juhataja Henrik Hololei. Tallinna tehnikaülikooli ökonomistina lõpetanud 31-aastane Hololei on Mõõdukate realiige.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi hinnangul oleks Paavel suhteliselt hea valik, arvestades seda, et “Mõõdukatel napib majandustaustaga inimesi”. “Tal on majandusteadmised, maavanemana saadud administratiivtöö kogemus. Ka peaks ta olema suuteline avalikkusega paremini suhtlema,” rääkis Ligi.

Mõõdukate juhatus peaks koostöös parlamendifraktsiooniga selle nädala jooksul oma ministrikandidaadi välja selgitama.