Eesti Energia nõukogule tuli selline otsus üllatusena, sest Valdma oli nõukogus ainus elektriala asjatundja. "Kahjuks pole meie praeguses koosseisus enam esindatud teadlasi ega ka põlevkivienergeetika asjatundjaid. Minu arvates on see viga," kommenteeris Postimehele Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo.

Eesti Energia nõukogu liikme Toomas Lumani sõnul oli Valdmast nõukogu töös palju kasu, sest ta jagas sisuliselt asja. "Ei saa aru, miks nii tehti," rääkis Luman.

Valdma ise ei osanud ootamatut muudatust kommenteerida, sest mingit põhjendust pole talle esitatud.

Teaduste Akadeemia energeetikanõukogu esimehe Mihkel Veiderma sõnul on Pärnoja küsitavates otsustes märgata järjepidevust. "Pean Valdmast kui Eesti ühest erudeeritumast ja asjatundlikumast energeetikust väga lugu. Temast on olnud ka akadeemia energeetikanõukogu töös palju kasu," lisas Veiderma.

Majandusministri nõuniku Maria Alajõe sõnul soovis Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühing, et ka nende esindaja osaleks Eesti Energia nõukogu töös, mistõttu vahetati Valdma välja ASi Servikol nõukogu esimehe Erich Teigamägi vastu.

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu tegevdirektor Tarmo Gede ütles ETAle, et ettepanek ministrile oma esindaja määramiseks tehti seetõttu, et 49 soojatootjat ühendaval ühingul oleksid energiamonopoliga "mõistlikud suhted". Eesti Energia ise on kaugkütteühingu liige vaid enamusosaluse kaudu ASis Kohtla-Järve Soojus.

"Kuna kaugkütteühingu oma liikme valimisel Eesti Energia nõukokku tekiks liikmete samasuse tõttu huvide konflikt, siis valisime esindaja väljastpoolt ühingut," ütles Gede. Servikol toodab väikeses mahus soojust Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel.

Lisaks ettevõtjatele Toomas Lumanile ja Jüri Käole ning uuele esindajale Erich Teigamägile on Eesti Energia nõukogus ettevõtte internetilehekülje andmetel Riigikogu liige Kalev Kukk, majandusministeeriumi esindaja Ell-Mari Koppel, rahandusministeeriumi esindaja Raivo Sulg, valitsuse avaliku halduse büroo juhataja Väino Sarnet ja Esma Auto ASi esindaja Jaanus Reisner.